Contact

X
 wit wat is dvswat is burgenschapsvorming

Wat is
De Vreedzame School
 

 Wat zijn
de doelen van De Vreedzame School

 


 

Wie zijn wij?

 

 

X
parijs Een Speciaal Katern met algemene suggesties en vier uitgeschreven lesbrieven voor alle scholen in Nederland, en een - licht aangepaste - versie voor VO-scholen.
X
600steschool

Hoewel de teller inmiddels al op 648 staat, is de Huibersschool in Amsterdam officieel de 600ste ‘Vreedzame School’ in Nederland. Op donderdagmiddag 8 januari staat zij hier op feestelijke wijze bij stil.

 

Lees verder...

X
ongewenstgedrag02

Onlangs verschenen: het nieuwe boek van Leo Pauw 'Van gedragsregulering naar opvoeding', met als ondertitel: 'Het voorkomen en aanpakken van ongewenst gedrag in De Vreedzame School'.

 

Lees verder...

 
amsterdam

In Amsterdam gebeurt veel op ‘vreedzaam’ gebied. We verzamelden een paar vreedzame Amsterdamse berichten uit onze Vreedzaam Actueel nieuwsbrief van Oktober.

 

Lees verder...

 
praat het uit

Er was al een instructiefilm over leerlingmediatie, nu is er ook over het stappenplan Praat het uit! een filmpje gemaakt.

Lees verder...
X
pestaanpak

Scholen worden toch niet verplicht een antipestmethode te kiezen die bewezen effectief zou zijn. Wel moeten ze aan kunnen tonen dat hun aanpak werkt.

 

Lees verder...

 X
onderwijsinspectie

Onlangs organiseerde de Onderwijsinspectie samen met SICI een internationale conferentie over het toezicht op de sociale opbrengsten van de school. De Vreedzame School kreeg een centrale plek in de conferentie.

Lees verder...
x
vreedzaamschoolplein02

Hoe betrek je ouders bij De Vreedzame School? Hoe zorg je voor een 'vreedzaam' schoolplein? Op CBS De Schakel in Utrecht hebben 12 moeders de CursusVreedzaam Schoolplein gevolgd..

 

Lees verder...

X

 Deelnemers Domein

 

Scholen die meedoen aan De Vreedzame School kunnen inloggen op het Deelnemers Domein. In het Download Center staan de werkbladen, pictogrammen en illustraties klaar voor weergave in kleur op een digitale schoolbord en als PDF bestand om te downloaden en uit te printen. Verder vindt u hier aan het begin van elk blok het Vreedzame Schooljournaal met voor elke groep een overzicht van de lessen van dat blok en de mogelijkheid voor Vreedzame Scholen om aan elkaar te laten zien wat ze hebben gedaan.. Ook het gehele leerlingvolgsysteem van De Vreedzame School en de Nieuwsbrieven voor Ouders kunnen hier worden gedownload.

Op het Vreedzame Schoolplein worden bijdragen van scholen geplaatst die iets bijzonder hebben bedacht of georganiseerd en dat graag aan iedereen willen laten weten.

journaal 

 

 

 

.