Contact

X
 wit digitaal witje01
X

Digitaal Kwaliteitszorginstrument (KZI)

 

Als Vreedzame School heeft u gekozen voor een schoolbreed programma voor sociale competentie en burgerschap. Op uw school krijgen leerlingen een stem, voelen zich gezien en gehoord en leren zelf conflicten oplossen. Het gedachtegoed wordt doorleefd door de schoolleiding, lerarenteam, leerlingen en ouders. Maar hoe weet u of u de beoogde doelen bereikt? Hoe zit het met de borging van alle inspanningen die u als vreedzame school hebt gedaan? Hoe weet u of leerlingen zich veilig voelen op school? En wat kunt u doen om dit structureel te verbeteren? Antwoord op deze vragen krijgt u met het nieuwe Kwaliteitszorginstrument; een webbased vragenlijst met vier verschillende deelinstrumenten, die aan verschillende groepen binnen de school (leerlingen, leerkrachten, MT, et cetera) worden voorgelegd:

 1.  Veiligheidsthermometer
2.  Vragenlijst Groepsklimaat
3.  Borgingsinstrument
4.  Vragenlijst Onderzoek De Vreedzame School

 

U krijgt de beschikking over alle deelinstrumenten, maar kunt uw eigen keus daarin maken. U kunt bijvoorbeeld alleen de Vragenlijst Groepsklimaat of de Veiligheidsthermometer afnemen.

 

Veiligheidsthermometer vernieuwd
Sinds 1 augustus 2015 is in de wet vastgelegd dat scholen niet alleen aantoonbaar sociaal veiligheidsbeleid moeten voeren, maar dit ook jaarlijks moeten monitoren met een betrouwbaar instrument. Dat kan aan de hand van de Veiligheidsthermometer. Dit instrument brengt de veiligheidsbeleving van uw leerlingen in kaart. Door aan te sluiten bij de Enquête Tevredenheid Leerlingen uit het programma Vensters van de PO-Raad, voldoen we aan de eisen voor betrouwbaarheid en validiteit die de Onderwijsinspectie stelt aan dit soort instrumenten. En, indien voldoende scholen hun gegevens (anoniem) delen, wordt het mogelijk om de resultaten van de bovenbouw via Vensters.nl te vergelijken met een benchmark.

 

Meer informatie


- Download informatiefolder (PDF)
- Download veelgestelde vragen (PDF)
- Bestel KZI in de webwinkel van de CED-Groep

 

Contact


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.