Contact

X
 nieuwsbrief juni 13 sbomappen witje01
Apart katern Vreedzame School voor SBO

Er is een speciaal katern ontwikkeld voor scholen voor speciaal basisonderwijs, die met De Vreedzame School werken. Dit katern is bijna gereed en kan al besteld worden.

Zoals u misschien al gelezen hebt in Vreedzaam Actueel waren er al langere tijd vanuit Vreedzame SBO-scholen signalen dat de basisschoolversie van De Vreedzame School op bepaalde punten om bijstelling vroeg. Om die reden zijn we de afgelopen anderhalf jaar met vijf pilotscholen op zoek gegaan naar zinvolle aanpassingen van het programma om beter aan te sluiten bij de onderwijsbehoeften van leerlingen binnen het SBO. Met een bijstelling van de doelen, meer visuele ondersteuning en ideeën om meer praktisch aan de slag te kunnen met de lessen, denken we hiermee een waardevolle aanvulling te bieden voor SBO-scholen.

Het basiscurriculum (versie 2011) blijft het uitgangspunt van de lessen. Dit betekent, dat leerkrachten de lessen geven uit de basisschoolmappen en waar nodig een aanpassing doen door gebruik te maken van de nieuwe SBO-mappen. In de SBO-map is aangegeven welke lessen (deels) aangepast zijn.

De aanpassingen van het totale programma zijn in twee mappen te verkrijgen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om per groep een werkboekje aan te schaffen, waarin de lessen, illustraties en werkbladen per groep zijn opgenomen.
De eerste map met de blokken 1 en 2 is  voor de zomervakantie gereed. De tweede map met de overige blokken volgt voor de herfstvakantie. De mappen kosten samen € 65,-.

Mocht u interesse hebben in het materiaal, dan kunt u de mappen bestellen door een mail te sturen naar Fernanda de Hoop: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..