Contact

X
vreedzaamactueel

Oktober 2013


nieuwbriefaanmeldennieuwbriefarchief

Blok 3: We hebben oor voor elkaar
De meeste scholen zijn al aangeland in blok 3 van het lesprogramma van De Vreedzame School. Blok 3 gaat over communiceren met elkaar. We vinden het belangrijk om kinderen te leren dat we verschillen van mening kunnen overbruggen, door ‘oor te hebben voor elkaar’, door je te verplaatsen in het standpunt van een ander, door belangstelling te hebben voor de ander. Blok 3 biedt ook kansen om naast de lessen het blok te versterken.

Lees verder...

Een nieuw katern voor het speciaal basisonderwijs
Het is zover! Het Katern Speciaal Basisonderwijs is nu helemaal gereed!
Zoals u misschien al gelezen hebt in Vreedzaam Actueel waren er al langere tijd vanuit Vreedzame SBO-scholen signalen dat de basisschoolversie van De Vreedzame School op bepaalde punten om bijstelling vroeg. Om die reden hebben we de afgelopen anderhalf jaar met steun van het VSBfonds en vijf pilotscholen een Katern voor het speciaal basisonderwijs ontwikkeld.

Lees verder...

Vreedzaam Kanaleneiland
De wijk Kanaleneiland in Utrecht was nogal eens op een negatieve manier in het nieuws. Maar er is iets aan het veranderen. Sinds een paar jaar wordt er hard gewerkt aan de invoering van De Vreedzame Wijk. En met succes.

Lees verder...

Vreedzame veilige publieke taak
Aleid Wolfsen, de burgemeester van Utrecht, sprak op 10 oktober jl. een groot aantal genodigden en belangstellenden toe op een bijzondere bijeenkomst. Het onderwerp was hoe mensen die in een publieke taak werken in de gemeente (beheerders van gebouwen, politieagenten, speeltuinmedewerkers, enzovoort) bij de uitvoering van hun taak op een vreedzame wijze conflicten kunnen oplossen.

Lees verder...

Kampong, een vreedzame voetbalvereniging

In De Vreedzame Wijk zijn ook vaak sportverenigingen betrokken. Een van die verenigingen in Utrecht is Kampong. Het bestuur van de voetbalvereniging Kampong is van mening dat Kampong Voetbal méér kan zijn dan voetbal alleen en streeft er naar het beste uit de leden te halen, niet alleen voetbaltechnisch en -tactisch, maar ook op het sociale vlak. Om die reden heeft het bestuur begin 2011 de ambitie uitgesproken om van Kampong een Vreedzame Voetbalvereniging te maken. Nu, twee jaar later, ziet de club de resultaten.

Lees verder...

Actuele ontwikkelingen rondom De Vreedzame School
Er wordt gewerkt aan een digitaal instrument voor de Kwaliteitszorg rondom de Vreedzame School en aan een Gedragsmodule. En steeds meer scholen maken gebruikt van het Download Center in het Deelnemers Domein op deze website.

Lees verder...


 

vajuni2013