Contact

X
vreedzaamactueel

April 2016 - Kwaliteitszorginstrument


nieuwbriefaanmeldennieuwbriefarchief

Sociale veiligheid van uw leerlingen meten 

met het digitale Kwaliteitszorginstrument De Vreedzame School

 

Als Vreedzame School heeft u gekozen voor een schoolbreed programma voor sociale competentie en burgerschap. Op uw school krijgen leerlingen een stem, voelen zich gezien en gehoord en leren zelf conflicten oplossen. Het gedachtegoed wordt doorleefd door de schoolleiding, lerarenteam, leerlingen en ouders. Maar hoe weet u of u de beoogde doelen bereikt? Hoe zit het met de borging van alle inspanningen die u als vreedzame school hebt gedaan? Hoe weet u of leerlingen zich veilig voelen op school? En wat kunt u doen om dit structureel te verbeteren? Antwoord op deze vragen krijgt u met het nieuwe Kwaliteitszorginstrument bij De Vreedzame School. Dit instrument bevat vier onderdelen:

 

• Veiligheidsthermometer
• Vragenlijst Groepsklimaat
• Borgingsinstrument
• Vragenlijst onderzoek De Vreedzame School

 

Lees verder...


digitaal02

Werken aan Sociale Veiligheid op uw schoolOnlangs verscheen bij De Vreedzame School een nieuwe map: Werken aan sociale veiligheid. Met deze map krijgen scholen een extra handreiking om pesten te voorkomen en om in te grijpen bij pestincidenten  op een manier die past bij De Vreedzame School. Sinds augustus 2015 zijn scholen immers verplicht om een actief veiligheidsbeleid te voeren. De map bestaat uit vier delen.

 

Implementatie

Adviseurs van De Vreedzame School begeleiden scholen bij het implementeren van de veiligheidsaanpak. Wij verzorgen de cursus ‘Werken aan sociale veiligheid’ toegesneden op uw situatie. De cursus van een dagdeel vindt plaats op uw schoollocatie, of u schrijft zich in als individuele deelnemer op het open aanbod.

 

Lees verder...


map