Contact

X
vreedzaamactueel

April 2017


 nieuwbriefaanmelden

Digitaal Kwaliteitszorginstrument vernieuwd
Het Kwaliteitszorginstrument van De Vreedzame School is een webbased vragenlijst met vier verschillende deelinstrumenten. Eén van die deelinstrumenten, de Veiligheidsthermometer is aangepast om te voldoen aan de eisen van de Inspectie.

Lees verder...


digitaal02
 nieuwbriefarchief

Vreedzame verhalen gezocht
Elke dag gebeuren er zulke mooie dingen in vreedzame scholen en vreedzame klassen. Soms vang je toevallig zo’n verhaal op. Maar veel vaker worden ze niet gedeeld. Terwijl dat wel heel inspirerend kan zijn! Vandaar ons verzoek om uw ‘vreedzame verhalen’ aan ons op te sturen. Ter inspiratie een voorbeeld van groep 8-leerkracht Clarinda Zonneveld uit Ede.

Lees verder...


verhalen

Debat rondom polarisering – samenwerking met DKJL
Op 2 februari jl. vond ‘Het Debat van het Vrije Westen’ plaats in Amsterdam. Een samenwerking tussen Vreedzaam en Discussiëren Kun Je Leren (DKJL) met als resultaat een speciale invulling van blok 3 (We hebben oor voor elkaar) in groep 8, én een slotdebat met vertegenwoordigers van 10 scholen, rond het thema ‘polarisering’.

Lees verder...


debat

De Vreedzame School ook voor nieuwkomers
Basisschool De Horizon in Hengelo is een school voor nieuwkomers. De leerlingen verblijven er niet langer dan anderhalf jaar, en de nadruk ligt uiteraard op het aanleren van de Nederlandse taal. Maar de school werkt ook met het programma van De Vreedzame School.

Lees verder...


nieuwkomers01

Verkiezingsproject op de Holendrechtschool
We stuurden in januari alle scholen het Katern Verkiezingsproject, waarmee scholen een verkiezingsproject konden organiseren. De Holendrechtschool in Amsterdam-Zuidoost pakte de uitdaging op. Juf van groep 8, Jenny Mettendaf, en twee leerlingen, Jericho en Ky-Mani, schreven een kort verslag met foto’s.

Lees verder...


verkiezingsproject01

Inspectie en Tweede Kamer over burgerschapsonderwijs
We praten u bij over het recente onderzoek van de Onderwijsinspectie naar de kwaliteit van het burgerschapsonderwijs in Nederland, en de brief van staatssecretaris Dekker en minister Bussemaker aan de Tweede Kamer, met daarin voorstellen voor de versterking van het burgerschapsonderwijs.

Lees verder...


2ekamer

Oproep: pilotscholen gezocht voor uitproberen nieuwe digitale omgeving
De website van De Vreedzame School gaat op de schop! Ook het Deelnemers Domein achter de inlog verandert, o.a. met nieuwe digitale lessen. We zoeken een paar scholen die mee willen denken over wat we nu gemaakt hebben.

Lees meer...

 


pilotscholen02

Kinderpostzegelactie: we dragen allemaal een steentje bij
Stichting Kinderpostzegels is een trouwe partner van De Vreedzame School. Zij steunt ons bijvoorbeeld bij de doorontwikkeling van het digitale platform waardoor we korte filmclips in de lessen kunnen voegen. We vragen dan ook graag even aandacht voor de vernieuwde Kinderpostzegelactie.

Lees meer...


kinderpostzegels02

Korte vreedzame berichten
Nieuws over cursussen rondom De Vreedzame School, een artikel over Vreedzaam in Ouders van Nu, een handreiking voor Praktijkscholen die met Vreedzaam willen gaan werken en een bericht over het vernieuwde draaiboek voor de oudercursus.

Lees verder...

 


kortnieuws02