Contact

X
vreedzaamactueel

Juni 2017


 nieuwbriefaanmelden

Het schooljaar afsluiten met uw groep
Het is bijna vakantie. Hoe sluiten we het jaar samen met de kinderen op een ‘vreedzame’ wijze af? Hieronder vindt u een paar suggesties. Ze kunnen in de klas gebruikt worden, maar ook in een buitenschoolse setting. Elke activiteit maakt gebruik van een andere werkvorm om kinderen te laten reflecteren op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar komend schooljaar.

Lees verder...


vakantie
 nieuwbriefarchief

Afscheidsrede Micha de Winter
Op woensdag 31 mei 2017 nam Micha de Winter afscheid als Faculteitshoogleraar Maatschappelijke Opvoedingsvraagstukken van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Zijn afscheidsrede ging over de pedagogiek van de hoop.

Lees verder...


MichaDeWinter

Blok 6 vernieuwen voor groep 7 en 8
Kinderen groeien op in een grimmige wereld. Willen we hen voldoende toerusten om zich staande te houden in deze tijd van polarisatie, dan kunnen we er als opvoeders niet omheen om hier aandacht aan te besteden. Om die reden zijn we bezig met het vernieuwen van blok 6 (We zijn allemaal anders), vooralsnog voor de groepen 7 en 8.

Lees verder...


blok06

Vernieuwing website
De ontwikkeling van de nieuwe website van De Vreedzame School is de volgende fase ingegaan. In de vorige Vreedzaam Actueel hebben we u laten weten dat we op zoek waren naar een aantal scholen die mee willen denken over wat we nu gemaakt hebben. Zij krijgen de komende tijd een preview van het nieuwe Deelnemers Domein.

Lees verder...


pilotscholen02

Vreedzaam naar Afrika: 'Ubuntu'
Sandra van der Rest is directeur van de ‘vreedzame’ basisschool De Octopus in Capelle aan den IJssel. Zij vertrekt binnenkort samen met Hélène Dongelmans, Vreedzame School-trainer van de CED-Groep in Rotterdam en nog twintig andere Nederlandse leerkrachten naar Kenia. Ze doen dit vanuit Edukans, een organisatie die in ontwikkelingslanden werkt aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren.

Lees verder...


sandra helene

Uit het vreedzame veld
Deze keer een berichtje van De Polderhof in Almere. De school is dit jaar enthousiast gestart met de invoering van De Vreedzame School, en ze laten graag hun wekelijks wisselende welkomstbord - mede door de leerlingen gemaakt - bij de ingang van de school zien.

Lees meer...


polderhof02

Kinderpostzegelactie: we dragen allemaal een steentje bij
Ook in deze Vreedzaam Actueel vragen we weer even aandacht voor de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. Vorig jaar deden ruim 4.000 scholen en ruim 160.000 kinderen mee. Bekijk de clip waarin een zeer bekende Nederlander de deur opendoet.

Lees meer...


kinderpostzegels

Korte vreedzame berichten
Nieuws over cursussen rondom De Vreedzame School, over recente publicaties, zoals een artikel over peer mediation, een herzien Handboek Mediation, informatie over nieuwe vreedzame wijken in IJsselstein en Uithoorn, en aandacht voor aanvullende materialen bij Vreedzaam: dit keer het Complimentenspel.

Lees verder...


kortnieuws02