Contact

X
 nieuwsbrief juni 13 kinderpostzegels 02 witje01
X

Kinderpostzegelactie: we dragen allemaal een steentje bij

 

Ook in deze Vreedzaam Actueel vragen we weer even aandacht voor de Kinderpostzegelactie. Voor kinderen, door kinderen, dat is het motto van de Kinderpostzegelactie. Elk jaar zetten duizenden kinderen zich in zodat andere kinderen het beter krijgen. En dat al generaties lang. De Kinderpostzegelactie wordt sinds 1948 gehouden en is uniek in de wereld. Vorig jaar deden ruim 4.000 scholen mee. Ruim 160.000 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs leren op deze manier om iets over te hebben voor een ander. Leerlingen en leerkrachten waarderen de Kinderpostzegelactie met een 7,7 en dat is de hoogste score van de scholenacties in Nederland.

 


kinderpostzegels03

- Bekijk hier de clip over de Kinderpostzegelactie

 

De Kinderpostzegelactie past goed bij de doelen van De Vreedzame School. Kinderen leren zich samen in te zetten voor andere kinderen die steun nodig hebben, hetgeen mooi aansluit bij het thema ‘we dragen allemaal een steentje bij’. U zou er als school ook nog iets aan kunnen toevoegen, en de gelegenheid dat kinderen in hun buurt langs de deuren gaan benutten om er bijvoorbeeld een kort interview aan te koppelen over het wonen in de wijk.

 

Voor de scholen en de leerkrachten is de actie de afgelopen jaren een stuk makkelijker gemaakt. De kinderen hoeven geen bestellingen meer te bezorgen, die worden per post verstuurd. Dat betekent dat leerkrachten geen bestellingen meer hoeven te checken, uit te delen en geen vragen hoeven te beantwoorden van klanten. De start van de actie dit jaar is woensdag 27 september 2017.

 

Er is ook een spelelement toegevoegd: er valt wat te winnen!

 

 


- Lees meer op de website van Kinderpostzegels

- Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.